In praktijk Aan den Lijve wordt psychomotorische therapie geboden aan mensen met psychische klachten en problemen. Klachten zoals somberheid, angsten, prikkelbaarheid, onzekerheid tegenover anderen, spanningen of burn-out hebben ook een lichamelijke kant.

 

Aan den lijve ervaren, bewegen en beleven staan centraal in de behandeling.

 

Middels diverse bewegingsvormen en lichaamsgerichte technieken leert u lichaamssignalen, gevoelens, gedachten en gedragspatronen te herkennen en te begrijpen. Vanuit deze bewustwording ontstaat er ruimte om te experimenteren en oefenen anders om te gaan met uw problemen en helpende ervaringen op te doen.

 

Enkele ervaringen:

 

Tina: 

“Ik had veel last van stress omdat ik altijd te veel moest van mezelf, 100 ballen in de lucht wilde houden en iedereen tevreden wilde stellen. Carine heeft mij in relatief korte tijd geleerd hoe ik dingen los kan laten, te doen wat ik zelf wil en te luisteren naar mijn lichaam. Nooit gedacht dat ik dat in me had. Ik kan weer ontspannen en genieten van de kleine dingen, daar zal ik haar altijd dankbaar voor blijven!” 

 

Marjan:

“ Heel bijzonder om te ervaren hoe mijn reacties op motorische oefeningen overeen kwamen met hoe ik ‘in het dagelijks leven’ handel en reageer. Door dit te ervaren, te  bespreken en er mee te experimenteren, kreeg ik meer vat op de zaken waar ik in het dagelijks leven tegen aan liep.

De begeleiding van Carine heb ik als heel plezierig ervaren. Haar kwaliteiten om snel te zien waar de problemen zitten en daar goede oefeningen bij te bedenken, even als haar vermogen om een veilige sfeer te creëren, hebben gemaakt dat de de PMT sessies een heel waardevolle bijdrage aan mijn persoonlijke ontwikkeling zijn geweest.” 
 

 

Wouter:

” Dankzij de hulp van Carine lukt het me steeds beter om meer bij mijn gevoel te blijven en te luisteren naar wat ik zelf wil, en me minder te laten afleiden door eventuele gevolgen en wat andere mensen ervan zullen vinden. De praktische manier van werken hielp me om niet te veel in mijn hoofd te gaan zitten, maar vooral in mijn lijf.” 

 

U kunt bij praktijk Aan den Lijve terecht als er problemen zijn op het gebied van:
– Zelfbeeld/lichaamsbeleving
– Assertiviteit/grenzen
– Omgaan met stress
– Energiehuishouding
– Adem/ontspanning
– Traumagerelateerde klachten

 

Meer informatie over psychomotorische therapie (kortweg PMT) kunt u vinden op:
www.nvpmt.nl
of kijk op:
www.vaktherapieinbeeld.nl